Vælg en side

Af Selma Hildebrand Frederiksen og Marie Møller Munksgaard

På Danmarks mest isolerede ø går tre unge kvinder lige nu og arbejder på livet løs. I begyndelsen af det nye år tog Solbjørk Kirstine Buch, Albertine Nordby Rasmussen og Ann-Sofie Antonsen nemlig springet fra København til Anholt for at starte deres eget bageri.

Starten på et eventyr
De tre iværksættere på henholdsvis 23, 24 og 28 år kender hinanden fra en restaurantkæde i København, hvor de alle tre var ansatte. Her begyndte et venskab at spire. I en sådan grad, at Albertine i sommer tog sine to veninder med til sin fødeø, Anholt.

Ann-Sofie og Solbjørk blev fuldstændigt skudt i øen. Tanken om at flytte til Anholt og bygge noget op fra bunden begyndte at slå rødder i venindernes tanker.

“Jeg vidste, at det var noget, vi alle tre havde lyst til. Ideen lå og ulmede i vores hoveder, fordi vi kunne fornemme, at det her projekt kunne blive så fedt. Og da vi fik den følelse, var det næste skridt at snakke højt om det og kaste os ud i det,” siger 28-årige Ann-Sofie Antonsen.

Et lille hjertebarn

Projektet blev et bageri. Og spoler vi tiden frem til i dag, er de tre kvinder nu godt på vej til at have stablet et på benene. Arbejdsdagene er hårde, men når man arbejder for at gøre sin passion til virkelighed, føles det ikke så hårdt alligevel, mener de tre iværksættere.

“Jeg tror, det er svært at skelne arbejde og privatliv fra hinanden, når man er iværksætter. Vi synes jo, at projektet er så spændende, at vi ikke kan lade være med at udvikle på det hele tiden,” siger 24-årige Albertine Nordby Rasmussen.

Med støtte fra blandt andet Landdistriktspuljen har de fået midler til at gøre projektet til virkelighed. Derfor opfordrer de også alle med en god idé til at undersøge, hvilke slags fonde der findes – og så søge dem.

“Det er nemt at sige ‘gør det’, men det er nok i virkeligheden vores råd. Og undersøg, hvilke midler der kan søges, som kan give et skub den rette vej,” siger 23-årige Solbjørk Kirstine Buch.

Følg med i rejsen bag Anholt Bageri, når vi kommer ind under huden på projektet på de næste par uger.

Går du selv med et projekt i støbeskeen eller en god ide, der rumsterer i baghovedet? Så vil vi gerne høre fra dig! Kontakt os her på hjemmesiden, på Facebook eller Instagram.